Články

Profesia days - festival příležitostí pro všechny

Na konci října se v Praze uskuteční již tradičně Profesia days, které se s ohledem na změny, které prodělal trh práce v České republice, proměnily z veletrhu práce na festival příležitostí. Tedy akci určenou pro lidi, kteří se aktivně zajímají o své profesní možnosti i pro zaměstnavatele, kteří takto přímo oslovují své potenciální zaměstnance.

 

Již devátý ročník Profesia days Praha se letos bude konat v novém duchu. Festival příležitostí, ve který původní veletrh práce Profesia days přerostl, nabídne zajímavé workshopy, přednášky a poradenství zaměřené na nejrůznější aspekty trhu práce a osobnostního rozvoje. Vloni mohli návštěvníci veletrhu načerpat inspiraci z více než 60 přednášek, na pódiích se vystřídalo přes 40 mluvčích. Ani letos nebude chybět poradní zóna, možnost otestovat své jazykové nebo IT znalosti a dovednosti, kariérní poradenství nebo poměrně mladá oblast – poradenství pro startupy. Zajímavým zpestřením jsou již tradičně přednášky zajímavých osobností z oblasti kultury, sportu i byznysu.

Novinkou jsou Ostrovy příležitostí

Tradičně široká nabídka zajímavých aktivit pro návštěvníky se tento rok rozšíří o další část – ostrovy příležitostí. Jde o zonaci aktivit k určitému vybranému tématu: na jednom místě v rámci výstaviště se tak soustředí vystavovatelé, odborné workshopy a další aktivity s ním spojené. Letos půjde konkrétně o tyto tři: Ostrov kreativity a marketingu, Ostrov startupů & IT a Ostrov zdraví.

Možnost přímo kontaktovat budoucí zaměstnavatele

Profesia days ale stále zůstávají především příležitostí přímo kontaktovat zástupce firem z celé České republiky i ze zahraničí – v loňském ročníku se takto na 5 000 m2 výstavní plochy prezentovalo více než 130 firem. Bez stresu a v uvolněné atmosféře si návštěvníci mohou promluvit s HR manažery předních zaměstnavatelů, zjistit, jaké jsou jejich perspektivy, případně rovnou dohodnout přijímací pohovor. V posledních letech nad lidmi, kteří práci nemají, převažují spíše ti, kteří hledají možnost lepšího uplatnění nebo chtějí zjistit, jak si na trhu práce stojí.

 

Festival příležitostí Profesia days se bude již tradičně konat v areálu PVA EXPO Praha v Letňanech, a to ve dnech 23. a 24. října 2019. Další informace najdete na www.profesiadays.cz.