Články

(Filtrováno dle kategorie: Nabízíme) - Odebrat filtr

Jazyková diagnostika vietnamských mluvčích v ČR

Nově nabízíme jazykovou diagnostiku dětí s vietnamštinou coby mateřským jazykem a základní psychologicko-psychiatrickou diagnostiku dospělých vietnamských mluvčích. Co nás k tomu vedlo?
Více

Láska, dřina, karaoke

Láska, dřina, karaoke

Působivý časosběrný dokument s podtitulem Láska, dřina, karaoke, realizovaný v koprodukci HBO Europe a společností Projector 23 a FilmFrame, se soustřeďuje na vietnamskou komunitu v posttotalitních Čechách.
Více

Země snů

Země snů

Dokumentární film Země snů zachycuje situaci Vietnamců, kteří přijížděli do ČR přibližně od roku 2007 jakožto levná pracovní síla na dělnické pozice. Na straně velkých podniků byl o ně minimálně do vypuknutí celosvětové ekonomické krize nemalý zájem; jen mezi lety 2007-2009 se počet vietnamských občanů na území ČR zvýšil přibližně o 20 tisíc osob.
Více

Banánové děti

Banánové děti

Navrchu žluté, uvnitř bílé... Dokumentární film Banánové děti je volným pokračováním filmu Kdo mě naučí půl znaku (2006), mapujícího osudy bývalých vietnamských studentů československých vysokých škol, kteří se po studiích vrátili do vlasti. Film Banánové děti si dává naopak za cíl představit vietnamskou komunitu usazenou v České republice, a to prostřednictvím mladé generace – svou pozornost zaměřuje zejména na vietnamské školáky a studenty.
Více

Kdo mě naučí půl znaku

Celovečerní film Kdo mě naučí půl znaku byl natočen ve Vietnamu a jeho hlavními hrdiny jsou Vietnamci, kteří "v Československu nechali i získali kus svého života".
Více