Články k projektům

Výlety s programem pro celou rodinu

V průběhu realizace projektu „Nová forma podpory vietnamských rodičů s dětmi“, reg. č. CZ.03.02.02/00/22_017/0001409, předpokládáme konání cca 6 celodenních výletů, které se zaměřují na poznávání životního prostředí a jsou spojené s interkulturními aktivitami, motivujícími k získání vztahu ke svému okolí a možnostem jeho využití pro rodinné zážitky (hry, tvoření, soutěže aj.). Cílem je umožnit rodičům a dětem získat společné pozitivní prožitky.

Již jsme společně navštívili zámek Radim, zámek Loučeň, park v Průhonicích a dvakrát Toulcův dvůr. V atmosféře jednoho z výletů se navíc spontánně vytvořila skupina rodičů, které spojovala zkušenost s péčí o dítě se speciálními vzdělávacími potřebami. Společně pak své zkušenosti začali sdílet, a tak jsme do projektu zařadili i aktivitu sdílených skupin. První pilotní skupina se velmi podařila, zabývala se dětmi s poruchy autistického spektra a byla přínosná nejen pro rodiče, ale i pro ostatní účastníky, včetně nás i odborníků.

 A kam pojedeme příště? Co všechno poznáme, jak si budeme hrát a co budeme tvořit? :-)

 

Zámek Radim

Park Průhonice a oslava dětského svátku Tet Trung Thu

 

Toulcův dvůr na podzim

 

Toulcův dvůr na jaře

Zámek Loučeň

 

Mnohem více fotek najdete na našich facebookových stránkách ZDE!

 

Realizováno v rámci projektu „Nová forma podpory vietnamských rodičů s dětmi“,
reg. č.: CZ.03.02.02/00/22_017/0001409, financovaného z Evropského sociálního fondu plus a státního rozpočtu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost plus.