Články

Program vietnamsko-českého uměleckého fóra Za tržnicí

V rámci doprovodného programu 12. ročníku festivalu 4 + 4 dny v pohybu se 25. a 26. května uskuteční v parku na Letné společná vietnamsko-česká kulturní prezentace, na níž se podílí také Klub Hanoi. Přijďte do Kultibaru - stanu vystavěného v blízkosti Zemědělského muzea - a pobavte se, seznamte se a tvořte spolu s námi!

Záměrem projektu, jehož realizátorem je občanské sdružení Mamapapa (dalším partnerem je kromě Klubu Hanoi také Centrum pro studium migrace), je navázání kontaktů s vietnamskou komunitou a to jak na úrovni umělecké, kulturní a společenské, tak i lidské. Fórum je navíc součástí evropského kulturního projektu "consTRUCKtions – conNEXTions", který se na festivalu představí formou mobilní laboratoře v podobě speciálně upraveného nákladního vozu. Jeho ústředním tématem je migrace jako jedna z hlavních výzev v rámci úspěšného utváření budoucnosti Evropy. Z dokumentace projektu bude uspořádána putující fotografická výstava.

Věříme, že každý milovník netradičních kulturních akcí si v naší fotograficko-dramaticko-hudebně-filmově-módní nabídce vybere.

Pátek 25.5.

16:00

Dětský hudební workshop (vede Edgar Lliuya, Martin Janíček, Tomáš Procházka) – hudební improvizace, mixace zvuku.

17:00

Banh Chung - divadelní představení vietnamských dětí ze ZŠ Mendíků vycházející z narativní tradice Vietnamu, jeho historických mýtů a legend.

18:00

Vernisáž výstavy Open Here a fotovýstavy Můj pohled – viděno očima místních. Vietnamci, kteří u nás žijí a pracují fotograficky dokumentují svůj svět (domov, práci a zájmy).

Zároveň Vám vietnamská restaurace Dong Do nabídne úvod do vietnamské kuchyně - ochutnávka polívky pho a jarních závitků nem.

19:00

Projekce dokumentárního filmu Martina Ryšavého "Kdo mě naučí půl znaku" natočeného ve Vietnamu v roce 2006.

20:30

Viety – hudebné poetické pásmo mladých autorů DJ Viet + Luu Ly

21:00

Home made – jam session (skupina Dva, Martin Janíček, Tomáš Žižka, Agnes Kutas, Judith Egger, DJ Viet, Edgar Lliuya)

Sobota 26.5.

15:00

Přesahové symposium "Kecy o Vieci" na téma odraz a obraz vietnamské kultury v ČR.

18:00

Open Here – consTRUCKtions-conNEXTions, představení evropského uměleckého projektu pracujícího s tématem migrace.

19:00

"Love story" - česká premiéra prvního vietnamského filmu natočeného Vietnamci v Čechách nejen pro Vietnamce - Vietflirt entertainment production

20:30

Vietnamský etno-pop (bude upřesněno, původní kapela z technických důvodů nemůže vystupovat).

21:15

Trh coby materiálová koláž - módní přehlídka tvůrčí dílny Aleny Vojtěchové. Návrhářská dílna koketující s tradicí asijského kostýmu a současnou polohou excentrického stylu odívání bude pro své aplikace využívat jako výchozího materiálu zboží z tržnice.

21:45

Karaoke Night – spontánní závěr programu fóra

Vietflirt entertainment + všichni přítomní

 

Program budeme průběžně aktualizovat. Další informace najdete na www.ctyridny.cz.

V souvislosti s touto akcí neváhejte kontaktovat Hanu Daňkovou na hanadankova@seznam.cz, +420 608 213 203