Články

(Filtrováno dle kategorie: Thajsko) - Odebrat filtr

Štos aktuálních průvodců Lonely Planet po JV Asii

Nakladatelství Svojtka & Co. vypustilo v roce 2018 celou hromádku průvodců z edice Lonely Planet, které se týkají Jihovýchodní Asie. Všem zemím už se v nedávných letech dostalo alespoň jednoho českého vydání, našinec ale jistě ocení, že znovu vycházejí v aktualizované podobě. Vždyť země této oblasti, stejně jako turistické možnosti se mění nejen rok od roku, ale někdy doslova měsíc od měsíce.
Více

Thajsko a Ho Či Min, aneb na skok v Udonu

Thajsko patří k nejvyhledávanějším turistickým destinacím světa. V následujícím článku však čtenáři představíme několik míst, která nejsou spojena s konvenční masovou turistikou, beztak přitahují nemalé množství návštěvníků. Jedná se o místa spjatá s pobytem někdejšího vietnamského prezidenta Ho Či Mina.
Více

Thajsko a Kambodža – další z řady Velkých průvodců National Geographic

Po několika letech existence už můžeme považovat knižní edici Velkých průvodců National Geographic v české verzi za zavedenou, do nynějška už v ní vyšlo přes čtyřicet titulů. Aktuálně nás může těšit i to, že se – po Vietnamu (knihu jsme zde již glosovali) – nyní dostává též na další průvodce po zemích pevninské jihovýchodní Asie: Thajsko a Kambodžu.
Více

Thajská konverzace do kapsy

Před časem jsme tu zveřejnili recenzi na vietnamskou konverzaci, vydanou nakladatelstvím Lingea. Přestože vydávat jazykové příručky tohoto typu je náročná práce, na níž lze stěží zbohatnout, může nás potěšit, že brněnské nakladatelství rozmnožuje svou řadu konverzací do kapsy o další asijské jazyky, totiž japonštinu, korejštinu a thajštinu.
Více

Hrozba bílého boha v jihovýchodní Asii

Mnohé diváky a čtenáře může Tomáš Ryška svými zprávami z jihovýchodní Asie šokovat. Jeho téměř tříleté výzkumy mezi Akhy v Thajsku a Laosu vyústily mimo jiné v "investigativní dokumentární film" Zajatci bílého boha – který byl vysílán i v ČT a lze jej nadále zhlédnout online; a také v román Svět bílého boha, jejž nyní vydalo nakladatelství Jota. V knihkupectvích lze sehnat obé v jednom balení, a popravdě řečeno, stojí za to vidět film i číst knihu.
Více