Články

(Filtrováno dle kategorie: Kambodža) - Odebrat filtr

Štos aktuálních průvodců Lonely Planet po JV Asii

Nakladatelství Svojtka & Co. vypustilo v roce 2018 celou hromádku průvodců z edice Lonely Planet, které se týkají Jihovýchodní Asie. Všem zemím už se v nedávných letech dostalo alespoň jednoho českého vydání, našinec ale jistě ocení, že znovu vycházejí v aktualizované podobě. Vždyť země této oblasti, stejně jako turistické možnosti se mění nejen rok od roku, ale někdy doslova měsíc od měsíce.
Více

Lonely Planet: třetí Vietnam, první Kambodža

Není pochyb o tom, že Vietnam přitahuje stále více českých turistů. Podle údajů vietnamského konzulátu si loni zažádalo o víza zhruba 2500 Čechů, k tomuto počtu však lze směle připočíst ty, kteří si o ně zažádají v jiných zemích, zejména v sousední Kambodži či Laosu, a to už se minimálně na 3 tisíce ročně dostaneme. Dokladem tohoto zájmu je i ochota nakl. Svojtka&Co vydat třetí, aktualizované vydání průvodce Lonely Planet v češtině. Téměř současně s ním se v téže edici objevil i první překlad průvodce po Kambodži, který lze vítat snad ještě víc.
Více

Thajsko a Kambodža – další z řady Velkých průvodců National Geographic

Po několika letech existence už můžeme považovat knižní edici Velkých průvodců National Geographic v české verzi za zavedenou, do nynějška už v ní vyšlo přes čtyřicet titulů. Aktuálně nás může těšit i to, že se – po Vietnamu (knihu jsme zde již glosovali) – nyní dostává též na další průvodce po zemích pevninské jihovýchodní Asie: Thajsko a Kambodžu.
Více

Samostatný průvodce po Kambodži konečně česky

Pod knihou Kambodža jsou podepsáni Beverly Palmerová a Steven Martin. Vydatný svazek čítá 424 stran a je k němu přiloženo – jak už bývá v posledních letech u této řady dobrým zvykem – i DVD.
Více

Na cestě: Angkor Wat

Na cestě: Angkor Wat

Za hodinu bude svítat. Sedím na motorce, rukama objímám kolem pasu taxikáře v kožené bundě, v nose cítím vůni kouře z jeho vlasů, v kostech ranní chlad a mlhu valící se od jezera Tonlé Sap. Je černočerná tma, pět hodin ráno, uprostřed Kambodži, v srdci bývalé Khmérské říše. Kolem nás se míhají světla desítek motorek, které se jako proud světlušek valí kupředu, ke vstupní bráně do chrámového města Angkor Wat.
Více