Články

Bulletin Slovo je čtvrtletníkem o cizincích nejen pro cizince

Bulletin Slovo vydává organizace Slovo 21 už bezmála 20 let. Najdete v něm rozhovory se zajímavými lidmi, kteří se do Česka přestěhovali z cizích zemí.

Můžete si tak přečíst třeba o režisérce a herečce Morvarid Ramezani původem z Íránu nebo chirurgovi Edibu Jaganjacemovi. Spoustou humoru přispívá také Do Thu Trang se svým populárním blogem Asi.jatka. Stejně vtipné a poučné jsou fejetony českých občanů syrského původu, Marwana Alsolaimana, učitele fyziky a lékařky Samíry Sibaiové.

V Bulletinu Slovo nechybí ani reportáže a pozvánky na zajímavé multikulturní akce, stejně jako recepty z celého světa. Kromě toho čtvrtletník poskytuje velmi důležité informace pro integraci cizinců. Můžete si tak vyzkoušet, jak náročné je získat české občanství, nebo se dozvědět, jak probíhají kurzy češtiny.

Aktuální číslo se věnuje současné situaci na Ukrajině a přibližuje osudy lidí, kteří museli uprchnout před ruskou válečnou invazí.

Bulletin tak pomocí informací pomáhá spojovat lidi ze všech koutů světa a přináší hlubší porozumění napříč kulturami.Přečíst si ho můžete úplně zadarmo na stránce projektu Nejsme si cizí, který přináší objektivní informace o cizincích formou rozhovorů, reportáží, článků a videí.

 

Bulletin Slovo si můžete zdarma stáhnout ZDE.