Články k projektům

Foreigner SEA-l of approval

Projekt s netradičním názvem „Foreigner SEA-l of approval“ byl podpořen v rámci Programu v oblasti podpory aktivit integrace cizinců na území hl. m. Prahy pro rok 2023 - Aktivit na podporu integrace cizinců v hl. m. Praze - kulturní, společenská a osvětová činnost, jazyková příprava a komunitní práce.

Cílem našeho projektu je vzdělávání dospělých i mladých cizinců, resp. vietnamských rodičů a jejich dětí, zvýšení informovanosti o komunitě cizinců, resp. Vietnamců, a podpora a vzdělávání pedagogických pracovníků. Obsahem projektu jsou odborné konzultace, jazyková diagnostika, tlumočení a překlady, interkulturní mediace a konzultace pro pedagogické a sociální pracovníky.

Dle aktuálních potřeb poskytneme školám služby odborných konzultantů v oblasti pedagogiky, psychologie, psychiatrie, etopedie, speciální pedagogiky, zdravotnictví a dalších, a to v rámci konzultací, účasti na případových konferencích a jiných mediačních setkáních. Samozřejmostí jsou dále překlady a tlumočení a případová setkání školy a rodičů za přítomnosti interkulturního mediátora, odborné tlumočení a překlady při řešení kauz, komunitní tlumočení pro školu a rodiče a v neposlední řadě supervize a konzultace učitelům.

Do konce roku 2023 bude realizováno:

  • 50 hodin odborných konzultací, včetně jazykové diagnostiky
  • 70 hodin odborného tlumočení a překladů
  • 50 hodin interkulturních mediací

 

Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.