Články k projektům

Profesionalizace týmu KH - zpráva z úvodních workshopů

V rámci projektu s názvem "Profesionalizace odborného interkulturního česko-vietnamského týmu občanského sdružení Klubu Hanoi" č. CZ.2.17/2.1.00/36120, realizovaného Klubem Hanoi, již proběhly tři úvodní workshopy pro zájmovou cílovou skupinu z řad našich spolupracovníků a spolupracovníků partnerské obecně prospěšné společnosti VOLONTÉ CZECH.

Na úvodních srpnových setkáních ve dnech 7. 8., 14. 8. a 21. 8. 2013 došlo především k představení projektu a projektového týmu a obeznámení účastníků projektu s možnostmi jeho využití a podmínkami účasti. Účastníci se seznámili jednak s fixně nastavenými kurzy projektu (výuka češtiny pro cizince, kurz interkulturní asistence či akreditované školení mediace) a možností výběru dalších kurzů nebo doplňkového vzdělávání pro všechny zájemce, jednak s výhodami projektu pro konkrétní vybrané členy KH. Workshopů se zúčastnili také hosté z NNO - Lačhe Čhave, ICP Praha a Inbáze.

Jaké ovoce workshopy přinesly? Zejména zahájily období, v němž Klub Hanoi hledá nové cesty dalšího rozvoje, a to jak svých členů a činností, tak klientů. Rádi bychom se zaměřili na nové nasměrování našich aktivit, aby lépe vyhovovaly aktivním členům a dále rozvíjely cíle Klubu Hanoi v souladu s jeho Stanovami.

Účastníci workshopů chválím za aktivitu. Kromě jiného se zde zrodily návrhy na pozvání konkrétních odborníků pro interní vzdělávání, návrhy na sezení "schólé" vedené v duchu filozofických debat, čtení vietnamských textů, návrhy odborných konzultací pro členy Klubu Hanoi, návrhy na možnosti fundrisingu apod.